Utomhusbelysning

En välplanerad och energieffektiv utomhusbelysning i parker och trädgårdar eller vid entrén och garageuppfarter är både välkomnande och skapar trygghet.

Utomhusbelysning

Planera och energieffektivisera er utomhusbelysning

Utomhusbelysningen kring byggnader och parker ska vara välkomnande och skapa trygghet. Den ska hjälpa till att se vägen upp till byggnaden, trappsteg och föremål som kan ligga i vägen. Ljuset ska visa vägen till brevlådor och soptunnor.

Lampor vid sidan av ytterdörrar hjälper till att se vem som ringer på dörren när det är mörkt och att hitta nyckelhålet när någon ska låsa upp och gå in. Det är också viktigt var belysningen är placerad, lågt placerad belysning vid parker, trädgårdsgångar och trappor gör det lättare för människor att se var de går.

En riktigt kall vinterdag kan det ta tid innan en lågenergilampa kommer upp i fullt ljusflöde. Ska du använda en lågenergilampa utomhus där det kan bli riktigt kallt bör du se till att lampan har kvicksilver i form av amalgam för dessa lampor lyser bättre när det är kallt. Det finns många olika alternativ för utomhusbelysning med energieffektiva LED-lampor som inte innehåller något kvicksilver.

Tänk på att utomhusbelysningen inte ska blända eller störa grannarna.

För utomhusbelysning är närvaro- och ljusdetektorer en bra hjälp.

Gå till utomhusarmaturer

Gå till utomhusarmaturer för att se vårt breda sortiment.

Gå till Utomhusarmaturer

Gå till exteriörarmaturer

Gå till exteriörarmaturer för att se vårt breda sortiment.

Gå till Exteriörarmaturer